Websites zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Veel bedrijven hebben naast een fysiek pand ook een website of webshop waar ze meer van hun product of dienst aan (potentiële) klanten kunnen laten zien. Je website is namelijk het visitekaartje van je bedrijf.

Binnen de websites is er veel verschil van kwaliteit en dit is ook goed zichtbaar voor zoekmachines. Belangrijk is het dat je website geoptimaliseerd is zodat deze niet alleen zichtbaar zijn voor jouw bezoekers, maar ook voor zoekmachines zoals Google. Doordat steeds meer mensen eerst zoeken in zoekmachines is het belangrijk dat je website duidelijk is en mensen aanspreekt. Hierin speelt gebruiksgemak een grote rol.

Wanneer iemand naar iets op zoek is gaan ze vaak eerst zoeken in zoekmachines en daarom is het belangrijk dat jij als website hoog aan staat in de zoekresultaten. Zodat iemand ook bij jouw website uit kan komen. Maar wat komt er nu allemaal kijken bij het bouwen van een website?

Bij het bouwen van websites komen er veel verschillende aspecten bij kijken zoals de snelheid van je website. De snelheid van je website heeft invloed op de vindbaarheid van jouw website. Wanneer je website snel is zal een zoekmachine zoals Google deze sneller vinden dan een website die traag is. Daarnaast is gebruiksvriendelijkheid ook ontzettend belangrijk, het is namelijk belangrijk dat een bezoeker van jouw site snel en gemakkelijk kan navigeren naar de verschillende pagina’s op jouw site. Hoe gebruiksvriendelijker jouw website is, hoe makkelijker de bezoeker de weg in jouw website vindt. Dit heet ook wel de customer journey.

Dit zijn niet de enige aspecten die komen kijken bij het bouwen van een website, daarom kan het verstandig zijn om een website bouwer in dienst te nemen. Zij weten alles af van de laatste trends en weten ontzettend goed welke aspecten in een site moeten zitten en hoe je hier het beste resultaat uit kunt halen.