Het hebben van een eigen bedrijf brengt naast veel voordelen ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. Zeker als je personeel in dienst hebt, doe je er ongetwijfeld alles aan om ervoor te zorgen dat zij zo veilig mogelijk kunnen werken. Toch is niet alles te voorkomen. In een paar seconden kan wat aanvankelijk een mooie werkdag leek te worden veranderen in een complete hel, zoals wanneer een medewerker vast komt te zitten in één van jouw machines. Of wanneer een medewerker van een stellage valt en daarbij ernstig letsel oploopt. Je kunt de financiële gevolgen hiervan flink verminderen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Heb je deze verzekering niet afgesloten, dan kan de toekomst van je bedrijf eenvoudig op het spel komen te staan.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) ben je goed gedekt tegen schade die veroorzaakt wordt aan een derde. Dit kan om jouzelf, een medewerker van jou of materieel gaan. Mocht er namelijk schade ontstaan, dan kunnen de kosten daarvan flink zijn. Dit hoeft niet per se alleen om de op dat moment zichtbare schade te gaan. Heeft een medewerker van jou bijvoorbeeld door een ondeugdelijke installatie van jou zijn rug gebroken, dan is het mogelijk dat jouw medewerker voor lange tijd of zelfs nooit meer aan het werk zal kunnen. Deze kan jou mogelijk aanklagen om nalatigheid, wat ook weer negatieve media-aandacht oplevert. Alles bij elkaar kun je zomaar beland zijn in een complete nachtmerrie. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hoef je je om de voortbestaan van je bedrijf een stuk minder zorgen te maken.

Deze schades zijn zoal gedekt bij Univé

Er zijn vele verzekeringsmaatschappijen in Nederland waar je terechtkunt voor zo’n AVB. Eén daarvan is Univé. Neem je hier de aansprakelijkheidsverzekering af, dan zijn uiteenlopende soorten schades hierbij in elk geval goed gedekt. Denk aan schade berokkend aan anderen en/of diens spullen door jouw toedoen, schade door luchtverontreiniging of schade die medewerkers onder werktijd hebben opgelopen. Wanneer je een zelfstandige zonder personeel (zzp'er) of mkb'er bent, dan is het eenvoudig om via de onlinetool van de verzekeraar direct de premie te berekenen. Vervolgens kun je het pakket naar wens ook gemakkelijk via de site afsluiten. Agrariërs vormen hierop een uitzondering. Voor deze groep is het zo geregeld dat er contact opgenomen dient te worden met een adviseur van Univé, om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering op maat op te laten stellen.

Kies voor Constructie All Risk verzekering als aanvullende dekking

Overigens heb je naast het standaardpakket eventueel de optie om een aanvullende verzekering af te sluiten. Via de basisverzekering is namelijk niet álle schade optimaal gedekt. Een voorbeeld hiervan is de Constructie All Risk verzekering, die ideaal is voor bijvoorbeeld loodgieters, aannemers en elektriciens. Deze biedt een uitstekende dekking tegen schade die tijdens het uitvoeren van bouwwerkzaamheden of onderhoudswerkzaamheden is ontstaan. Een andere bekende aanvullende dekking is de Beroepsaansprakelijkheid. Op de website van Univé lees je veel meer over deze en alle andere mogelijkheden. Mocht je er niet uitkomen, dan staat de Klantenservice Zakelijk voor je klaar.