Als ondernemer is het belangrijk om de naamsbekendheid van je bedrijf zo groot mogelijk te maken. Dat is logisch, want hoe meer mensen de naam van je winkel, evenement of firma leren kennen, hoe makkelijker ze de richting naar jouw zaak zullen vinden. En hoe meer klanten jij hebt, hoe meer winst je maakt. Dat alles is erg eenvoudig. Doeltreffend reclame maken, is dat niet altijd. Je hebt waarschijnlijk al een aantal pogingen gedaan om reclame te maken die zoveel mogelijk mensen bereikt, maar hier lees je welke trucs je nog kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien.

Reclame op wielen

Om veel mensen te kunnen bereiken, moet je er voor zorgen dat je in een grote straal rondom je bedrijf reclame maakt. Dat is niet zo eenvoudig, en vaak ook best een dure onderneming. Heb je er al aan gedacht om reclame op je auto te laten zetten? Of op die van je partner, familieleden, … Met de auto leg je vaak grotere afstanden af, sta je een tijdje ergens geparkeerd, sta je in de file, … Dit zijn allemaal uitgelezen gelegenheden om reclame te maken voor jouw zaak. De kostprijs van zo’n reclamesticker valt goed mee, en je bereikt er op korte tijd veel mensen in een grote regio mee.

Reclame om mee te dragen

Een andere efficiënte manier om naamsbekendheid te krijgen, is door gepersonaliseerde tasjes mee te geven met je klanten. Plastic zakjes zijn tegenwoordig uit den boze, maar eigenlijk speelt dat alleen maar in jouw voordeel. Door papieren tassen te bedrukken met het logo van jouw bedrijf of evenement, of door katoenen tassen bedrukt met jouw logo mee te geven met je cliënteel, dragen zij letterlijk en figuurlijk jouw reclame rond. Zo’n papieren of katoenen tassen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze waarschijnlijk veel vaker gebruikt zullen worden dan alleen maar om de aankoop die in jouw bedrijf gebeurde mee naar huis te nemen. Veel mensen gebruiken hun katoenen tassen bedrukt met jouw logo om hun lunch mee naar het werk te nemen of om hun boodschappen in te stoppen wanneer ze gaan winkelen of shoppen.

Al die tijd krijgt jouw zaak naamsbekendheid en zijn zij blij met deze handige manier om hun spullen mee te nemen. Ben je bang om papieren tassen te bedrukken met reclame omdat je vreest dat zo’n tasjes niet stevig zijn? Dat is niet nodig. De meeste papieren tassen zijn steviger dan je denkt, en bij twijfel kun je er altijd voor kiezen om een luxe papieren tas te laten bedrukken met jouw reclame. Deze tassen zijn ook milieuvriendelijk, maar net iets steviger dan een gewone papieren tas én ze hebben een steviger handvat, bijvoorbeeld vervaardigd uit een chique koord.