Ontdek de kracht van slimme marketing in Ede

De wereld van marketing is constant in beweging en het is belangrijk om als bedrijf mee te gaan met de laatste trends en ontwikkelingen. In de stad Ede is er een marketingbureau genaamd INOMA, dat zich specialiseert in slimme marketingstrategieën. Maar wat houdt dit precies in en wat kan dit voor jouw bedrijf betekenen? In deze blog gaan we dieper in op de kracht van slimme marketing in Ede.

De voordelen van slimme marketing

Slimme marketing is een strategie waarbij er gebruik wordt gemaakt van data en technologie om gerichter en effectiever te communiceren met de doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld door middel van online advertenties, social media campagnes en gepersonaliseerde e-mails. Het grote voordeel hiervan is dat je als bedrijf precies weet wie je wilt bereiken en op welke manier je dit het beste kunt doen. Hierdoor wordt de kans op succesvolle conversies en klanten vergroot.

Een ander voordeel van slimme marketing is dat het resultaten meetbaar maakt. Door middel van verschillende tools en analyses kan er precies worden bijgehouden hoeveel mensen bereikt zijn en welke acties zij hebben ondernomen. Hierdoor kun je als bedrijf snel zien wat wel en niet werkt en hierop inspelen. Dit zorgt voor een efficiëntere en effectievere marketingstrategie.

Marketingbureau Ede, INOMA

INOMA is een marketingbureau in Ede dat gespecialiseerd is in slimme marketing. Zij helpen bedrijven om hun doelgroep op de juiste manier te bereiken en te converteren. Dit doen ze door middel van data-analyse, strategieontwikkeling en het uitvoeren van effectieve campagnes. Het team van INOMA bestaat uit ervaren marketeers die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van marketing. Hierdoor kunnen zij bedrijven helpen om hun doelen te behalen en te groeien.

Ontdek de kracht van slimme marketing in Ede

Ben jij als bedrijf gevestigd in Ede en ben je op zoek naar een effectieve marketingstrategie? Dan is het zeker de moeite waard om de kracht van slimme marketing te ontdekken. Door gebruik te maken van data en technologie kun je als bedrijf gerichter en effectiever communiceren met je doelgroep. Dit kan leiden tot meer conversies en klanten, en uiteindelijk tot groei van je bedrijf. INOMA, het marketingbureau in Ede, kan je hierbij helpen. Zij hebben de kennis en ervaring om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de kracht van slimme marketing in Ede en laat je bedrijf groeien!

Wat heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering mij te bieden?

Wat heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering mij te bieden?

Het hebben van een eigen bedrijf brengt naast veel voordelen ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. Zeker als je personeel in dienst hebt, doe je er ongetwijfeld alles aan om ervoor te zorgen dat zij zo veilig mogelijk kunnen werken. Toch is niet alles te voorkomen. In een paar seconden kan wat aanvankelijk een mooie werkdag leek te worden veranderen in een complete hel, zoals wanneer een medewerker vast komt te zitten in één van jouw machines. Of wanneer een medewerker van een stellage valt en daarbij ernstig letsel oploopt. Je kunt de financiële gevolgen hiervan flink verminderen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Heb je deze verzekering niet afgesloten, dan kan de toekomst van je bedrijf eenvoudig op het spel komen te staan.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) ben je goed gedekt tegen schade die veroorzaakt wordt aan een derde. Dit kan om jouzelf, een medewerker van jou of materieel gaan. Mocht er namelijk schade ontstaan, dan kunnen de kosten daarvan flink zijn. Dit hoeft niet per se alleen om de op dat moment zichtbare schade te gaan. Heeft een medewerker van jou bijvoorbeeld door een ondeugdelijke installatie van jou zijn rug gebroken, dan is het mogelijk dat jouw medewerker voor lange tijd of zelfs nooit meer aan het werk zal kunnen. Deze kan jou mogelijk aanklagen om nalatigheid, wat ook weer negatieve media-aandacht oplevert. Alles bij elkaar kun je zomaar beland zijn in een complete nachtmerrie. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hoef je je om de voortbestaan van je bedrijf een stuk minder zorgen te maken.

Deze schades zijn zoal gedekt bij Univé

Er zijn vele verzekeringsmaatschappijen in Nederland waar je terechtkunt voor zo’n AVB. Eén daarvan is Univé. Neem je hier de aansprakelijkheidsverzekering af, dan zijn uiteenlopende soorten schades hierbij in elk geval goed gedekt. Denk aan schade berokkend aan anderen en/of diens spullen door jouw toedoen, schade door luchtverontreiniging of schade die medewerkers onder werktijd hebben opgelopen. Wanneer je een zelfstandige zonder personeel (zzp'er) of mkb'er bent, dan is het eenvoudig om via de onlinetool van de verzekeraar direct de premie te berekenen. Vervolgens kun je het pakket naar wens ook gemakkelijk via de site afsluiten. Agrariërs vormen hierop een uitzondering. Voor deze groep is het zo geregeld dat er contact opgenomen dient te worden met een adviseur van Univé, om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering op maat op te laten stellen.

Kies voor Constructie All Risk verzekering als aanvullende dekking

Overigens heb je naast het standaardpakket eventueel de optie om een aanvullende verzekering af te sluiten. Via de basisverzekering is namelijk niet álle schade optimaal gedekt. Een voorbeeld hiervan is de Constructie All Risk verzekering, die ideaal is voor bijvoorbeeld loodgieters, aannemers en elektriciens. Deze biedt een uitstekende dekking tegen schade die tijdens het uitvoeren van bouwwerkzaamheden of onderhoudswerkzaamheden is ontstaan. Een andere bekende aanvullende dekking is de Beroepsaansprakelijkheid. Op de website van Univé lees je veel meer over deze en alle andere mogelijkheden. Mocht je er niet uitkomen, dan staat de Klantenservice Zakelijk voor je klaar.

Hoe uw merk zich kan onderscheiden in een verzadigde markt

In een wereld waarin de concurrentie overweldigend kan zijn, is het essentieel om je merk te positioneren en een sterke merkstrategie te ontwikkelen om je te onderscheiden van de rest. Of je nu een gevestigde speler bent of net begint, het vinden van manieren om op te vallen in een verzadigde markt is cruciaal voor het succes van je bedrijf. In dit artikel bekijken we enkele strategieën die je kunt gebruiken om je merk te laten schitteren te midden van de drukte!!!

De kracht van doelgerichte positionering

Een van de eerste stappen om je merk te laten opvallen, is het definiëren van een sterke positionering. Positionering verwijst naar de unieke plaats die je merk inneemt in de geest van je doelgroep. Het draait allemaal om hoe je wilt dat mensen je merk zien en onthouden. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van je doelgroep en te begrijpen wat hen drijft, wat hun behoeften zijn en hoe jouw merk daarin past. Door je te richten op een specifieke niche of behoefte, kun je je merk aantrekkelijker maken voor een bepaalde groep consumenten.

Een consistente merkstrategie ontwikkelen

Een consistente merkstrategie is een andere sleutel tot succes in een verzadigde markt. Je merkstrategie omvat alle aspecten van hoe je merk wordt gepresenteerd, van je logo en kleurenschema tot je marketingboodschappen en klantenservice. Consistentie in al deze elementen creëert een herkenbare en vertrouwde merkidentiteit. Het helpt consumenten om je merk gemakkelijker te herkennen en op te pikken tussen de vele keuzes die ze hebben.

Creativiteit als jouw geheime wapen

Creativiteit kan een krachtig wapen zijn om je merk te laten opvallen. Het gaat niet alleen om het bedenken van opvallende advertenties of campagnes, maar ook om innovatie in je producten of diensten. Kijk naar wat je concurrenten doen en zoek manieren om het anders te doen. Bied iets unieks aan je klanten, iets dat hen aanspreekt en hen motiveert om voor jouw merk te kiezen. Creativiteit kan je helpen om een blijvende indruk achter te laten en je merk te laten groeien.

De weg naar succes in een verzadigde markt

Het onderscheiden van je merk in een verzadigde markt is een uitdaging, maar het is zeker haalbaar. Door een doelgerichte positionering te creëren, een consistente merkstrategie te volgen en creativiteit als je geheime wapen te gebruiken, kun je de aandacht van je doelgroep trekken en een sterke aanwezigheid opbouwen. Het is belangrijk om altijd te blijven evolueren en aanpassen aan de veranderende markt, maar met de juiste strategieën kun je je merk laten schitteren te midden van de concurrentie!!!

Dus, onthoud, het draait allemaal om hoe je je merk presenteert en hoe je jezelf onderscheidt van anderen. Blijf gefocust op je positionering, houd je merkstrategie consistent en wees creatief in alles wat je doet. Op die manier kun je je merk naar nieuwe hoogten brengen in zelfs de meest verzadigde markten. Veel succes met het laten schitteren van je merk!

Op een doeltreffende manier reclame maken, dat doe je zo!

Op een doeltreffende manier reclame maken, dat doe je zo!

Als ondernemer is het belangrijk om de naamsbekendheid van je bedrijf zo groot mogelijk te maken. Dat is logisch, want hoe meer mensen de naam van je winkel, evenement of firma leren kennen, hoe makkelijker ze de richting naar jouw zaak zullen vinden. En hoe meer klanten jij hebt, hoe meer winst je maakt. Dat alles is erg eenvoudig. Doeltreffend reclame maken, is dat niet altijd. Je hebt waarschijnlijk al een aantal pogingen gedaan om reclame te maken die zoveel mogelijk mensen bereikt, maar hier lees je welke trucs je nog kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien.

Reclame op wielen

Om veel mensen te kunnen bereiken, moet je er voor zorgen dat je in een grote straal rondom je bedrijf reclame maakt. Dat is niet zo eenvoudig, en vaak ook best een dure onderneming. Heb je er al aan gedacht om reclame op je auto te laten zetten? Of op die van je partner, familieleden, … Met de auto leg je vaak grotere afstanden af, sta je een tijdje ergens geparkeerd, sta je in de file, … Dit zijn allemaal uitgelezen gelegenheden om reclame te maken voor jouw zaak. De kostprijs van zo’n reclamesticker valt goed mee, en je bereikt er op korte tijd veel mensen in een grote regio mee.

Reclame om mee te dragen

Een andere efficiënte manier om naamsbekendheid te krijgen, is door gepersonaliseerde tasjes mee te geven met je klanten. Plastic zakjes zijn tegenwoordig uit den boze, maar eigenlijk speelt dat alleen maar in jouw voordeel. Door papieren tassen te bedrukken met het logo van jouw bedrijf of evenement, of door katoenen tassen bedrukt met jouw logo mee te geven met je cliënteel, dragen zij letterlijk en figuurlijk jouw reclame rond. Zo’n papieren of katoenen tassen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze waarschijnlijk veel vaker gebruikt zullen worden dan alleen maar om de aankoop die in jouw bedrijf gebeurde mee naar huis te nemen. Veel mensen gebruiken hun katoenen tassen bedrukt met jouw logo om hun lunch mee naar het werk te nemen of om hun boodschappen in te stoppen wanneer ze gaan winkelen of shoppen.

Al die tijd krijgt jouw zaak naamsbekendheid en zijn zij blij met deze handige manier om hun spullen mee te nemen. Ben je bang om papieren tassen te bedrukken met reclame omdat je vreest dat zo’n tasjes niet stevig zijn? Dat is niet nodig. De meeste papieren tassen zijn steviger dan je denkt, en bij twijfel kun je er altijd voor kiezen om een luxe papieren tas te laten bedrukken met jouw reclame. Deze tassen zijn ook milieuvriendelijk, maar net iets steviger dan een gewone papieren tas én ze hebben een steviger handvat, bijvoorbeeld vervaardigd uit een chique koord.

Dit moet je weten over marketing

Dit moet je weten over marketing

Marketing is veelzijdig. Als je de definitie van marketing opzoekt, stuit je al snel op een vage omschrijving als ‘alles wat wordt gedaan om verkoopactiviteiten te stimuleren’. Daar kun je niets mee, maar wel met een meer concrete invulling van marketing in jouw bedrijf. Daar willen we je vandaag mee helpen en dat gaan we doen door jou te vertellen wat je moet weten over marketing. Lees vooral verder om erachter te komen wat je nog niet wist, wat je in de praktijk kunt gaan gebruiken en hoe jij wél je verkopen omhoog kunt krikken. 

Content marketing

Laten we eerst eens beginnen met content marketing. Deze vorm van marketing bestaat uit het creëren van content en dit plaatsen. Hier kun je verschillende dingen onder verstaan, bijvoorbeeld blogs, socialmediaposts, copywriting en zelfs e-mailmarketing. Het zorgt er uiteindelijk voor dat je beter gevonden wordt in de zoekmachines en wordt daarom ook wel de basis van SEO genoemd. Content marketing zorgt er namelijk voor dat er waardevolle content op je site staat of wordt gelinkt aan je bedrijf. Dit bouwt vertrouwen op. Niet alleen bij de lezers, maar ook bij de zoekmachines zelf. Dit is echter wel vrij veel werk, dus je kunt er het beste voor kiezen om een SEO Specialist Rubin Koot of iemand anders in te huren die hier verstand van heeft.  

Begrijp marketing

Er is veel te weten over marketing. Misschien had je de indruk dat je een allesomvattende blog ging lezen over marketing, maar dat kan simpelweg niet. Het is echter wel goed om een beetje een begrip te krijgen van marketing. Ook als je het gaat uitbesteden, is het belangrijk om erachter te komen wat de basis van marketing is en hoe je hier je voordeel mee kunt doen. Op deze manier kun je een beter plan voor jezelf maken en eventueel ook beter samenwerken met het bedrijf waar je dit aan uitbesteedt. 

De ontwikkelingen van marketing

Met marketing gaat veel technologie en innovatie gemoeid. Dit betekent dat er veel ontwikkelingen zijn in deze branche en dat de markt continu in ontwikkeling is. Houdt deze ontwikkelingen een beetje in de gaten. Als je dit doet, ben je beter op de hoogte van wat er speelt en ben je ook beter in staat hier je voordeel mee te doen. Dit geeft je wellicht een voorsprong op je concurrenten, maar het stelt je sowieso al in staat om marketing te begrijpen; hoe meer je je omringt met de materie, hoe meer verstand je ervan krijgt. 

Online marketingstrategieën die echt werken

Online marketingstrategieën die echt werken

Online marketing kan de meest efficiënte manier zijn om je merk op te bouwen. Het helpt je om je bedrijf bij meer doelgroepen te promoten. Je kunt een positief merkimago opbouwen en de naamsbekendheid vergroten. Hoe meer mensen je merk kennen, hoe meer conversies je kunt krijgen. Laat jouw online marketing uitwerken door experts om het beste en snelste resultaat te krijgen. De kosten voor het inhuren van interne internet marketing specialisten zijn echter vrij hoog. Als alternatief kun je je online marketing uitbesteden door samen te werken met een internetmarketingbureau. Deze experts kunnen de beste online marketingstrategieën voor je bedrijf bepalen.

Zoekmachine optimalisatie

Heb je een eigen zakelijke website of webshop? Je moet het optimaliseren om een ​​hogere positie in Google te bereiken. Een van de meest effectieve manieren om je website te optimaliseren, is door gebruik te maken van SEO-technieken. Deze strategie kan de hoeveelheid verkeer via organisch zoeken vergroten. Wanneer je je website op een hogere positie in de zoekmachine kunt plaatsen, kun je het organische verkeer consistent vergroten. Hierdoor bezoeken steeds meer mensen je website. SEO-specialisten helpen je om het beste zoekwoord te onderzoeken. Ze zullen ook links bouwen om je website hoger te laten scoren.

Pay-per-click-marketing

Wil je snel resultaat hebben, dan kun je kiezen voor een pay-per-click marketingstrategie. Deze marketingstrategie is een effectieve advertentie methode waarbij je de vergoeding moet betalen wanneer iemand op je advertenties klikt. Google-advertenties zijn de meest populaire vorm van Pay-per-click-marketing. Daarnaast kun je ook overleggen met je online marketing expert om andere platforms te gebruiken om reclame voor je merk te maken. Je kunt bijvoorbeeld Facebook-advertenties of Instagram-advertenties proberen. De expert helpt je je campagnebudget te optimaliseren om het beste advertentie resultaat te behalen. Daarnaast bewaken en rapporteren ze de voortgang.

Online marketing specialist inhuren

Aangezien online marketingstrategie de bijgewerkte kennis en speciale techniek vereist, is het beter om online marketing specialisten in te huren om je campagne af te handelen. Je hoeft geen hoge kosten te betalen om interne SEO- of SEA-experts in te huren. Je kunt je internetmarketing namelijk uitbesteden door een online marketingbureau in te huren. Je moet verstandig zijn bij het selecteren van het online marketingbureau, zodat je je investering sneller kunt terugverdienen. Je moet hun beoordelingen en prestaties onderzoeken om te beslissen met welk bureau je het beste kunt samenwerken. Ga dus nu op zoek naar een geloofwaardig online marketingbureau en laat direct de online marketingstrategie door hen ontwikkelen om je merk te promoten!

Succesvolle marketing kanalen

Succesvolle marketing kanalen

Er zijn verschillende soorten marketing kanalen om uit te kiezen voor uw bedrijf. Het is belangrijk om hier eerst goed naar te zoeken voordat u er een gebruikt, om zo goed mogelijk uw doelstellingen waar te kunnen maken. Er is namelijk veel keuze. Om te beginnen met een website. Een website kan eigenlijk nooit missen, gezien u hier alle informatie op kunt zetten en het vaak al in zoekmachines te vinden is door alleen de naam van uw bedrijf in te tikken. Een huisstijl en logo horen hier ook bij, zodat uw website herkenbaar is maar ook overzichtelijk. Een ander bekend middel wat erg goed werkt, is een app.

 

Het kan gemakkelijk op de telefoon gedownload worden en daarom ook onderweg gebruikt worden. Voor veel mensen is dit ideaal en mogelijk ook voor uw doelgroep. Een ander bekend kanaal om te gebruiken is content marketing en SEO marketing kanaal. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie, wat inhoudt dat u hogerop de zoekresultaten in Google en andere zoekmachines komt. Dit kunt u doen door zoekmachine optimalisatie tools te gebruiken of door een marketing bureau in te schakelen. Ook is SEA een succesvolle middel, waarbij er betaald wordt om hogerop te komen in de zoekresultaten. Social media en adverteren via social media is ook een middel dat goed werkt.

 

Tot slot kunt u denken aan e-mail marketing, waarbij u kunt blijven communiceren met klanten of potentiële klanten en hun op de hoogte kunt houden van de laatste updates van uw producten en/of diensten. Als laatst wordt het inzetten van linkbuilding aangeraden, waarbij uw website op een externe website wordt gezet via bijvoorbeeld zoekwoorden in een tekst van een artikel. Het is vaak op een subtiele manier op te merken dat hier gebruik van wordt gemaakt, gezien het niet letterlijk verteld wordt.

 

Hulp inschakelen

Na het lezen van bovenstaande informatie, kunt u overwegen om meteen en zelf aan de slag te gaan met de meest succesvolle marketing kanalen uit te proberen, maar u kunt ook contact opnemen met een marketeer om u hierbij te helpen. Bijvoorbeeld een SEO marketeer. Een SEO marketeer, ook wel SEO-specialist of online marketeer genoemd, kan u helpen om op de juiste manier gebruik te maken van een van de succesvolste marketing kanaal en samen met u bespreken wat het beste bij uw bedrijf en doelstellingen past. Het is daarom belangrijk dat u van te voren alvast erover nadenkt om een goede basis te hebben, maar een marketeer kan u verder helpen hierbij.

 

Het is een goede investering voor uw bedrijf en zeker geen overbodige luxe. Een van de bekendste SEO technieken is, wat u vast bekend voor komt, linkbuilding. Maar de takenpakket van een SEO marketeer bestaat uit meer dan dat natuurlijk. Een SEO marketeer zorgt er ook voor dat er relevante bezoekers op uw website terecht komen, denkt steeds verder na over hoe de doelgroep makkelijker op uw website terecht kan komen. De marketeer is gespecialiseerd in termen gebruiken die hierbij kunnen helpen en blijft ernaar zoeken voor de beste resultaten. Ook blijft een SEO-marketeer op de hoogte van trends om uw bedrijf up to date te houden.

De software van DigiReceptie inzetten

De software van DigiReceptie inzetten

Met alle regels die steeds maar weer veranderen is het nog niet zo simpel om een evenement te plannen. Je moet steeds rekening houden met heel veel verschillende scenario’s. Helaas is het corona virus na anderhalf jaar nog steeds in ons midden, dus we moeten er mee leren te leven. Als jij graag een evenement wil gaan organiseren, dan zal dat volgens de regels moeten. Die regels zijn er natuurlijk om besmettingen op evenementen tegen te gaan, dus daar zal je je aan moeten houden. Dat vereist veel flexibiliteit en doorzettingsvermogen, maar uiteindelijk is het echt wel mogelijk. De regel is nu dat er maximaal 750 mensen mogen komen, dus dat moet je wel goed bij kunnen houden. Met zoveel mensen bij elkaar komen is natuurlijk wel weer heel erg leuk, maar hoe zorg je dat je overzicht houdt? Dat de je door online bezoekersregistratie receptie in te schakelen waarmee je een goed overzicht hebt van alle bezoekers! Meer weten? Lees verder!

DigiReceptie op evenementen

Wil jij graag een evenement organiseren, maakt niet uit wat voor evenement, om weer mensen bij elkaar te brengen en ze te laten genieten? Dan doe je er goed aan om de organisatie echt heel nauwkeurig te regelen. Dat is toch even handen uit de mouwen, en om het jou wat gemakkelijker te maken hebben wij van DigiReceptie software ontwikkeld waarmee je gemakkelijk de toegangsregistratie van alle bezoekers bij kan houden.  Deze app zorgt er voor dat alle gasten bij aankomst de standaard corona-gerelateerde vragen beantwoorden. Daarna moeten ze hun contactgegevens invullen, zo kunnen ze gemakkelijk gecontacteerd worden door de GGD. Als alles goed is ingevuld, krijgen de gasten een groen licht en kunnen ze het evenemententerrein betreden. Dat is toch super simpel?! Ben jij benieuwd naar alle mogelijke toepassingen van onze bezoekersregistratie software? Neem dan een kijkje op de website van DigiReceptie of neem gelijk contact met ons op.

SEO diensten: wat, waarom en hoe?

SEO diensten: wat, waarom en hoe?

Search Engine Optimization, ofwel SEO, is tegenwoordig voor elk bedrijf belangrijk. Zowel particulier als zakelijk worden er naar producten en diensten gezocht. Als bedrijf wil je uiteraard voor je doelgroep zichtbaar zijn. Wat is nou een SEO-dienst en welke manieren zijn er om SEO uit te voeren? Daar gaan we het in dit artikel over hebben.

Wat zijn SEO-diensten

Laten we beginnen met de uitleg van SEO. SEO is vanuit het Engels vertaald en staat voor zoekmachine-optimalisatie. Zoals eerder kort benoemd kan SEO elk bedrijf helpen om haar omzetdoelstellingen te verwezenlijken. Zoekmachine optimalisatie is te verdelen in meerdere SEO-diensten, te weten:

  • On-page SEO (content-optimalisatie, presentatie-indexatie, call-to-action)
  • Off-page SEO (linkbuilding)
  • Technische SEO

On-page SEO omvat alle SEO-onderdelen die zich op een pagina bevinden. Denk hierbij de tekst, kopjes en afbeeldingen op een pagina. Daarbij erkent Google veel waarde aan de zoekwoorden op een pagina. Als een woord als ‘hoe kan ik juichen’ vaak op een pagina voorbij komt, is de kans groter dat je op deze zoektermen scoort. Ook de artistieke vormgeving is belangrijk. Deze artistieke vormgeving bereik je o.a. door hovers en call-to-actions. Een call-to-action wordt vaak getoond met een interactieve knop met kort en bondige tekst.

Off-page SEO is een andere SEO-dienst. Off-page SEO omvat linkbuilding. Linkbuilding is het actief verkrijgen van backlinks van externe websites. Het woord extern is hierbij heel belangrijk. Als je eigen website een link krijgt van een andere website, telt Google dit als stem. Hoe hoger de autoriteit van de linkende website, des te meer autoriteit je eigen website krijgt.

Technische SEO omvat zoals de naam al zegt het technische aspect en behoort zeker tot een SEO-dienst. Technische SEO omvat o.a. hoe de site verband met elkaar houdt middels de menu- en URL structuur. Het komt er daarbij op neer dat de bezoeker van de website in zo weinig mogelijk stappen bij zijn of haar informatie (c.q. pagina) moet zijn.

Bron: https://travyk.nl/diensten/seo/

Waarom zijn SEO-diensten belangrijk en wat levert het op?

SEO-diensten zijn belangrijk omdat het simpelweg een middel is om een doel te bereiken. In dit geval is de SEO-dienst het middel en omzet het doel. Daarnaast kan een bedrijf ook andere (sub)doelen hebben om SEO uit te voeren. Denk hierbij aan:

  • Meer offerte-aanvragen;
  • Grotere zichtbaarheid onder publiek/doelgroep;
  • Meer contactaanvragen.

Hoe voer je SEO uit?

SEO is een vakgebied apart. Veel bedrijven hebben niet de juiste mensen in dienst om SEO uit te voeren.  Anno 2020 zijn er veel gespecialiseerde bedrijven in te huren die je bedrijf organisch beter vindbaar maakt. Een voorbeeld van zo’n onderneming is Travyk.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om SEO zelf uit te voeren. SEO heeft dus meerdere onderdelen. Elk onderdeel is anders en vereist de nodige kennis. Als beginner is het dus belangrijk om de stof eigen te maken. Hiervoor zijn talloze boeken en publicaties op internet over te vinden. Dit is een tijdrovende klus en absoluut voor de lange termijn. SEO werpt haar vruchten meestal niet binnen een paar maanden af. Maar wanneer het op gang is, rendeert het en kan het goedkoper zijn dan SEA (Search Engine Advertising).

Zo vind je de juiste stijl voor jouw website

Als ondernemer heb je een website nodig. Zo komen mensen namelijk bij jou terecht en krijg je meer klanten en dus meer omzet. Het bouwen van de website is één ding, maar voor wat voor stijl ga je? Maak je het strak en netjes, kies je voor een speelser uiterlijk of houd je het rommeliger en lekker creatief? Als je niet goed weet voor wat voor stijl jij moet gaan, heb ik hier een paar tips.

Doelgroep

Een belangrijke eerste stap is om naar jouw doelgroep te kijken. Wat voor producten of diensten bied je aan? Ben je een creatief bureau of juist heel zakelijk? En wat voor mensen komen hier dan op af? Als je je richt op een doelgroep van mensen rond de twintig, zal de website er een stuk anders uitzien dan wanneer je je richt op een doelgroep van mensen van rond de vijftig. Wat zou hen aanspreken? Verplaats je in jouw doelgroep en probeer je voor te stellen hoe zij het meest aangetrokken worden naar jouw bedrijf.

Wat straal je uit?

Jouw website is tevens je visitekaartje en dus moet je bedenken dat dit de eerste indruk is die potentiele nieuwe klanten van jou krijgen. Straalt jouw website betrouwbaarheid uit? Zakelijkheid? Of juist slordigheid en rommeligheid? Je wil natuurlijk gaan voor het eerste, maar dat betekent niet dat je geen gebruik kan maken van een speels uiterlijk op jouw website. Het tegendeel juist. Een website waar goed over nagedacht is qua design maar met veel plaatjes, kleur en speelse elementen, kan er betrouwbaarder uitzien dan een site die heel strak en gewoontjes is ingericht. Maak voor jezelf een schets van hoe je hoopt dat mensen jou zien.

Kom je er niet uit?

Als je het lastig vindt om een goede stijl voor jouw site uit te kiezen, is het een idee om langs te gaan bij een ontwerpbureau. Hier kunnen zij helpen en kijken naar wat het beste bij jouw bedrijf en de doelgroep waar jij je op richt past. Je kan vaak kosteloos een gesprek aanvragen en dan kunnen jullie samen kijken naar hoe jullie het aan gaan pakken. Hier hoeft dus niks aan verbonden te zitten. En je kan zelf zo betrokken zijn als je wil. Geef het volledig uit handen, of neem de leidende rol en zorg ervoor dat het precies zo wordt als jij wil. De keus is aan jou.